Hoefverzorging voor paarden, pony's en ezeltjes.

 
NIEUW: Vegan bekapschorten.
WEER OP VOORRAAD

Afbeelding invoegen
 

 

 


Toch is ons al veel duidelijk geworden. Paarden worden niet geboren om op ijzeren schoenen te lopen. Paarden worden ook niet geboren om een leven lang opgesloten te staan in een box. Paarden worden niet geboren om de mens te plezieren voor welk doel dan ook. Dat betekent niet dat we er geen plezier aan mogen beleven, integendeel. Respect voor de natuur en het wezen van het paard staan bij mij voorop.

Bij sommige omstandigheden is het verstandig om hoefschoenen te gebruiken. Bijvoorbeeld bij teveel slijtage of bij zeer gevoelige hoeven. Dit om de natuurlijke hoefgroei te bevorderen en de hoef weer sterk te maken. Al blijft het bij elk dier afwegen wat goed is. IJzers zijn bij mij niet de oplossing, omdat het veel nadelen heeft.

Pas je manier van het gebruiken van het paard aan, pas niet het paard aan. 

Doe het op een manier zodat het paard kan groeien en getraind worden op een manier die bij het dier past in gegeven omstandigheden. Er is geen quick fix.

Het bekappen is onlosmakelijk verbonden met bepaalde principes van het natuurlijke paard. En dit door gedegen onderzoek verkregen inzichten.